Brandkadet

Brandvæsenet søger nye brandkadetter

Trekantbrand og UngKolding tilbyder unge en mulighed for at få en uddannelse til Brandkadet

 

Går du med en drøm om at blive brandmand? Eller har du bare lyst til at blive udfordret og prøve dine grænser af. Så er en uddannelse som brandkadet måske lige noget for dig.

 

Som brandkadet får du chancen for at komme helt tæt på brandmændenes hverdag. Du bliver en del af det helt særlige brandmandsfællesskab og lærer, hvordan man slukker ildebrande og redder menneskeliv. Du kan blive brandkadet hvis du:

  • Går i 8 klasse og op til 18 år.
  • Har mod på at udfordre dig selv
  • Har interesse for brandmandsfaget
  • Har lyst til at være en del af et fællesskab

Vi opfordrer ALLE, der kan sige ja til ovenstående, til at søge om optagelse som brandkadet.

 

Undervisningen varetages af brandmænd der primært kommer fra Station Kolding. Sammen med brandmændene er der altid mindst en medarbejder med fra UngKolding.

 

Næste hold (hold 16) har opstart i februar 2024. 

 

Her er hvad I arbejder med på hver dato, som det er angivet i din liste:

 

1/02 - Opstartsmøde

 

08/02 -22/02 -01-02/03 -07/03 -14/03 -21/03 -04/04 -11/04 -18/04 -27/04 -02/05 -25-26/05 -31/05 -01/06

 

 

En uddannelse med muligheder

Før du kan kalde dig brandkadet, skal du bestå en brandkadet-uddannelse.

 

Uddannelsen der varer godt 4 måneder består af undervisning, der primært er placeret torsdag aften. Der vil også indgå 2-3 lørdage/weekender i forløbet. Du og dine holdkammeraters lærer blandt andet elementær brandbekæmpelse, førstehjælp og Hjerte-Lunge-Redning. På holdet vil I også blive instrueret i røgdykning, stigerejsning, slangeudlægning og mange andre brandmandsfaglige opgaver. Du kommer også til at lære lidt om livet på en brandstation, deltage i opvisninger og øvelser. Du vil evt. få opgaver på din skole, hvor du kan bruge det du har lært på uddannelsen.

Hvad forventer vi af dig

Den vigtigste forudsætning for at deltage som brandkadet er, at du vil bidrage positivt til det hold du bliver en del af.

 

Der er mødepligt til undervisningen, så vi forventer at se dig til alle undervisningsgange.

 

Når du er i uniform, regner vi med, at du optræder som en værdig repræsentant for Trekantbrand, med hjælpsomhed, høflighed og et smil til alle du møder.

 

Når du har bestået uddannelsen, kan du ansøge om at blive en del af Ungdomsbrandkorpset Kolding. Ungdomsbrandkorpset mødes jævnligt for at vedligeholde deres viden gennem brandmandstræning. Derudover er der opvisninger og sociale aktiviteter. I ungdomsbrandkorpset kan du tage uddannelsen til frivillig brandmand, og indgå i beredskabet når du fylder 18 år.

 

Brandkadetkorpset kan også være genvejen til dit kommende fritidsjob. At du har gennemført brandkadet-uddannelsen, er for mange arbejdsgivere et bevis på, at du har styrken til at klare et fritidsjob.

Hvordan bliver du brandkadet?

For at blive brandkadet skal du skrive/optage en ansøgning, som du sender på mail til UngKolding. I ansøgningen skal du fortælle lidt om, hvem du er, hvad du brænder for, og hvorfor du gerne vil være en del af Brandkadetkorpset.

 

Du kan få hjælp til ansøgningen ved ungdomsskolens instruktør, eller ved AKT læreren på din skole.

 

Tal med dine forældre: Tag denne pjece med hjem og tal med dine forældre om muligheden for at blive brandkadet. Hvis du bliver optaget, skal dine forældre skrive under på, at de giver dig lov til at deltage.

Husk det er gratis at deltage.

 

Send det udfyldte ansøgningsskema inklusiv blanketten forældretilsagn til ung@kolding.dk så kontakter vi dig.

 

 

Brandkadetterne video

Denne video kan ikke vises da du ikke har accepteret cookies for markedsføring.
Klik her for at ændre dette


Senest opdateret 09.02.2024 09:23 af YKLJON